Günümüzde milyonlarca hanımda görülen vajinismus hastalığı her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Uzmanlar hastalıkla ilgili ciddi uyarılarda bulunmalarının yanısıra vajinismus tedavisi için geç kalınmamasının altını çiziyor.
Daha büyük problemler doğuruyor;
Penetrasyona izin vermemesi sebebi ile çiftler arasında ciddi aile sorunlarına yol açan vajinismus biran önce tedavi edilmesi gereken bir problem. Birincil ve ikincil olarak ayrılan hastalığın birincil bölümünde birleşmeye geçit verilmiyor. Yani birey kesinlikle birleşme yaşayamıyor. İkincil vajinismusta ise penetrasyon yaşansa dahi çok şiddetli ağrılı ve acılı bir şekilde oluyor. Bu da bayanların canını fazlasıyla yakıyor. Hal böyle olunca her iki tarafta ciddi manada zarar görüyor. Peki, vajinismus hastalığında tedavi süreci nasıl ilerlemektedir?
Tedavi için öncelikle tanı ve kaynak tespiti yapılıyor;
Tedavi öncesi ve sonrası aşamaların tümü için bir jinekologdan yardım almanızı tavsiye ediyoruz. Zira vajinismus tedavisinde tanı ve kaynak tespiti jinekologlar tarafından yapılmaktadır. Problemin kaynağı %90 oranla psikolojik %10 ihtimalle fizyolojik engellerden görülecektir. Psikolojik vajinismus için tedavi davranışsal ve bilişsel yaklaşımlar ile yürütülmektedir. Çocukluk dönemine inme, hipnoz ve telkin de kişiye özel oluşturulan tedavi programında yer alabilir. Şayet vajinismus fizyolojik engellerden kaynaklanıyorsa engel tanımlanır. Penetrasyona izin vermeyen, kasların kasılmasını ve şiddetli bir şekilde penisi dışarı atmaya çalışmasına sebep olan, bireyin acı, ağrı ve yanma hissi yaşamasına sebep olan yapısal nedenler birtakım cerrahi müdahaleler ile halledilmektedir.