Köpek eğitimi, köpeğiniz 3 ila 6 aylıkken yapılır. Bu eğitim sayesinde evde köpeğiniz için kurallar, bu kurallara nasıl uyulması gerektiği ve köpeğinizin dışarıda nasıl davranacağını belirleyebileceksiniz. Bu eğitimin amacı köpeğinizle hayatı daha kolay ve uyumlu hale getirmektir. Bir köpek yavrusunun eğitimi, doğduğu günden itibaren, öncelikle köpeğin hiyerarşisinin, annesi ve kardeşleriyle birlikte beslenme ve koruma sanatının incelenmesiyle başlar. Bundan sonra, oluşturulması gereken ortak dil ve alınması gereken önlemlerle ortaya çıkabilecek sorunların en aza indirilmesi için yeni ailesinin onunla iletişim kurmasına yardımcı olacak eğitimlerle başlamalıdır. Böylece sosyal bir yapıda, efendisiyle uyum içinde, olumlu bir şekilde yeni hayatına alışabilir. Köpeğinizin sizden çok daha sabırlı olduğunu unutmayın. Bütün hayatı seninle daha iyi geçinmekle, seninle nasıl daha fazla zevk geçireceğini bulmaya çalışmakla geçti.
Eğitim türleri nelerdir?
Alman okulu ve pozitif köpek eğitimi olarak bilinen köpeğin karakteri, ırkı ve yaşı ile doğru orantılı olarak köpek eğitimi yapılmaktadır. “Pozitif” olarak adlandırılan eğitim, sadece insan dostu yavru ve köpeklere verilmesi gereken kısmi eğitimdir. Bu eğitim kapsamında köpeklere açlığa ve rüşvete dayalı bir sistemde kısmen eğitim verilebilir. Alman okulu ise hizmet köpeklerini yetişkinlikte eğitmekle ilgilidir. Böylece Alman okulu, melodik bir sesle sevişme ve teşvik etme yöntemiyle, açlık ve sağlıksız gıda rüşvet hariç, yavru ve insan dostu köpekler için olumlu eğitim içerir.
Nasıl eğitebilirsin?
Tüm köpekler sahiplerine benzer, bu nedenle davranış bozukluğu olan köpekler, sahipleri tarafından bilerek veya bilmeyerek olumsuz davranışsal özelliklere sahip olabilirler. Bu hataları düzeltmek, olumsuz davranışları tespit etmeyi, sahiplerini köpek psikolojisi hakkındaki düşünceleri konusunda bilgilendirmeyi ve ne yapılması ve ne yapılmaması gerektiği konusunda farkındalık yaratmayı gerektirebilir. Bir köpek, maruz kaldığı hatalı veya tutarsız davranışlar ve genetik kodlamasının sonuçları ile birlikte korkak veya saldırgan bir mizaç sergileyebilir ve/veya tutarsız davranışlar sergileyebilir. Köpekteki davranış bozukluklarının tedavisinde en büyük sorumluluk sahibine aittir, köpekle en çok zaman geçirecek ve köpeğin örnek alacağı kişi de doğal olarak sahibidir. Bu adım hem köpekten hem de sahibinden profesyonel yardım gerektirebilir.