Kedi kumu, evcil kedilerinizin kum hijyeni ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayan bir üründür. Arkadaşınızın sağlığı için büyük önem taşıyan kumlar kendi aralarında çeşitlere ayrılabilir. Arkadaşınızın türüne bağlı olarak ince veya kaba kuma ihtiyacınız olabilir. Ayrıca yapışkan, yapışkan olmayan, doğal, sentetik veya kedi kumu kristali gibi birçok kristal türü vardır. Bu nedenle, ne tür kedi kumuna ihtiyacınız olduğunu belirlemeli ve arkadaşınız için doğru türü seçmelisiniz. Bu yazımızda seçim yaparken dikkat etmeniz gereken 5 şeyden bahsedeceğiz.
Kedi kumu kokuyu gidermelidir
Kedi kumu seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de kokudur. Kum kokuyu emmelidir. Bu özelliğe sahip kedi kumu, arkadaşınızın tuvalete gitmesi gerektiğinde kokuyu emerek kötü kokuları engeller. Kum hoş olmayan bir koku oluşturmazken, düzenli olarak temizlerseniz alternatif olarak emici kumu tercih edebilirsiniz.
Topaklanabilen Kum Olmalı
Bahçe, balkon gibi yerlerde kedinizi bırakamıyorsanız tercih etmeniz gereken kum çeşitlerinden biri de kek kumudur. Hafif pütürlü kumlar; Kullanımı kolaydır ve temizlenmesi çok kolaydır. Yüksek emiş gücüne ve koku tutma özelliğine sahiptir. Arkadaşınızın tuvalete gitmesi gerektiğinde, yumruyu bir kürekle çıkarabilir ve ardından çöp kutusuna biraz kum ekleyebilirsiniz. Böylece uzun süre kullanma avantajına sahip olacaksınız.
Kedi kumu suyu iyi emmeli
Topaklanmaya ek olarak, kedi kumunun sıvıyı iyi emdiği akılda tutulmalıdır. Kum sıvıyı iyi emerse, evcil hayvanınız rahatsızlık veya hoş olmayan kokular hissetmeyecektir. Örneğin, silika kedi kumu olarak da bilinen kedi kumu; Kristalin sıvıyı emme yeteneği yüksektir. Bu tür kum, kedinizin patilerinin idrarla kirlenme olasılığını azaltır ve istenen sağlıklı ortamın yaratılmasına yardımcı olur. Kedi kumu ürünlerinden biri olan bu kum da doğada hafiftir ve kötü kokuları engeller.
Güvenli bir ortam sağlamalı
Her kedinin kendi karakteri vardır. Evde birden fazla kediniz varsa, diğer evcil hayvan aldığınız kumu beğenmeyebilir. Bu nedenle, kedinizin seveceği kumu seçmeye değer. Tozsuz çeşitler genellikle yavru kediler için kum dolgusu olarak tavsiye edilir. Ayrıca kumda kimyasal madde bulunmamalıdır. Aksi takdirde patileri zarar görebilir. Örneğin, çoğu kedi kaba kum hissinden hoşlanmaz. Evde küçük sürprizlerle karşılaşmamak için deneyerek en mükemmel kuma ulaşabilirsiniz. İnce taneli kedi kumu yetişkin kediler arasında popüler olsa da, kaba kumu tercih ederseniz, tanelerin keskin veya köşeli, sert olmamasına dikkat etmelisiniz.
İyi bir kedi kumu elde etmek için tozumayan kedi kumu çeşitlerini tercih etmelisiniz. Bu sayede evcil hayvanınız tuvalete gittikten sonra kazma, kapatma gibi işlemleri yaparken güçlü toza maruz kalmayacaktır. Böylece gelecekte solunum yolu hastalıkları geliştirme olasılığı azalacaktır.
antibakteriyel olmalı
Kedi kumu doldurmak için iyi bir rehber olarak vereceğimiz beşinci ipucu, kedi kumunun antibakteriyel bir yapıya sahip olması gerektiğidir. Bu özelliği ile kum, zararlı maddeleri yok ettiği için arkadaşınızın uzun süre hijyende kalmasını sağlar. Ayrıca evcil hayvanınızın sağlığı için kumun alerjiye neden olmamasına dikkat etmelisiniz. Arkadaşınızın bazı kedi kumu bileşenlerine alerjisi olabilir. Deride pullanma ve kızarıklık gibi sorunlar yaşıyorsanız, olası alerjileri dışlamak için veterinerinize danışabilirsiniz.
Petify dünyasına katılarak evcil hayvanınızla ilgili birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz. Çöp kutunuzu doldurmak için veterinerlerden veya diğer cana yakın sahiplerden tavsiyeler alabilirsiniz.