Besinler Enerjiye Nasıl Dönüşmektedir?

Aldığımız gıdalar vücudumuzda istenilen hareketleri gördüğü zaman enerjiye dönüşerek capcanlı kalmamızda etkili olacaktır. Gün boyu enerji almak için iyi bir kahvaltı ile güne başlamak iyi olacaktır. Bu arada alacağımız kuruyemiş tarzında olan ceviz, fıstık, fındık, üzüm gibi enerji veren besinleri almak ihtiyacınız olan performansı yaratmanızda da yardımcı olacaktır. Beyin istediği kaloriyi almadığı zaman çalışmaz. Yeterli düşünme kapasitesine gelmek ve sağlıklı düşünmek için yediklerimizin kaliteli olması gerekir. Doğal ürünler ile destekleyebileceğimiz vücudumuzu hastalıklardan korumak için bu şarttır.besinlerin enerjiye dönüşmesi, besinler nasıl enerjiye dönüşür, besinler ve enerji

Yağlı Yiyeceklerden Uzak Durmalıyız

Kış aylarında yağlı beslenmek ısınmanız için iyi olacağı gibi önünden gelen yaz ayı için hiç de olumlu sonuçlar vermeyecektir. Oturarak aldığımız kilolarımız kışın hemen açığa çıkacaktır. Görsel olarak kötü görünmesinin yanında yağlı yemekler damar tıkanıklıklarına ve açığa çıkmayı bekleyen hastalıkların oluşmasına yol açmaktadır. Tansiyon, şeker, kolesterol, bacak ağrıları, karaciğer yağlanmaları vücudumuzda fazla yüklenilen yağlar nedeni ile oluşmaktadır. Pişirdiğimiz yemeklere kattığımız yağlara bir de yemek olarak düşünülen yiyeceklerin yağları eklenerek kendinizi kontrol altında tutabilirsiniz. Ayrıca margarin kullanmak yerine sıvı yağlar ile yemeklerinizi pişirmek daha sağlıklı olacaktır.

Şekerli Besinler Almak Risk Taşımaktadır

Şeker her zaman vücudun baş düşmanıdır. İçtiğiniz çayda bile şeker kullanımı kısıtlamak ya da yok etmek yararlı bir alışkanlık olacaktır. Glikoz içeren her besin karaciğerde emilerek vücuda yararlı hale getirilmektedir. Ancak fazla glikoz alımı karaciğeri zorlayacağından dışarı atılarak düğer organlara zarar vermesi engellenemez. Ağızda kuruluk ile başlayan seker fazlalığı insülin kullanılmaya kadar giden seker hastalığına yol açabilir. Besinler içinde örneğin nişasta, süt, tahıllarda şeker oranı oldukça yüksektir. Özellikle fasulye içinde gizlenen şeker tadı şekerli olmasa da o tehlikelidir. Ceviz yemek şeker oranını bir miktar düşürse de siz bu oranları aştığınızda sebepsiz rahatsızlıklarınız artacaktır. Ayak tabanlarında ağrılar, vücudun belli yerlerinde şişmeler şeker fazlalığından kaynaklanmaktadır. Kendi kendinizin doktoru olmak yediğiniz besinleri dengelemekle ilişkilidir. Zaten aldığımız havanın bile kirli olması biz hasta edebilecek nitelikleri taşıdığından besinlerle hiç olmazsa sağlığımızı aramak en iyi yol olacaktır.

Related posts

Leave a Comment