20’li Yaşlar
Hayatın en hızlı yaşandığı dönemlerdir. Kendini enerjik hisseden ve 20 yaşının tadını çıkaranlar düzensiz uyku ve düzensiz beslenme alışkanlıklarına sahip olabiliyor. Alkol ve sigara tüketimi ile beraber vitamin, mineral eksiklikleri de görülünce bağışıklık sistemi zayıflayıveriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için de vitamin, mineral ve protein gerekiyor. Bu yaşlarda özellikle genç kızlarda idrar yolları iltihapları görülebiliyor. Antibiyotik ve vitamin alımı ile tedavi edilebiliyor.
30’lu Yaşlar
Aşırı kahve tüketimi, kahvaltı yapmama, sigara içme, yağlı yiyecekler tüketme ve düzensiz uyku enerjiyi düşüren nedenler arasındadır. Enerji düşmesi de 30’lu yaşlarda yaşanan şikâyetlerdendir. Su içmek, cildi güzelleştirdiği gibi hastalıklara karşı koruma sağlar. Hücrelerin yenilenmesini sağlayarak enerji verir.30’lu yaşlarda en çok karşılaşılan şikâyetlerden biri de strestir. Strese bağlı gerginlikler, endişeler, yorgunluk ve uyku problemleri yaşanıyor bu durumda. Öyle ki bazı insanlar da panik atak baş gösteriyor. Vücudun tuz tutması ile de tansiyon yüksekliği yaşanıyor. Tansiyon kalbin yorulmasına neden oluyor. Buna bağlı olarak dalak daha fazla kan üretirken karaciğer de daha fazla şeker üretiyor. Sindirim sisteminin yavaş çalışmasını sağlıyor.
Uzun süreli hareketsizlik, duruş bozuklukları sırt ve bel ağrılarının nedenlerindendir. Gün içinde çok fazla oturuluyorsa rahat bir sandalye olması gerekir. Saat başı mola verilmeli ve en az 5 dakika yürünmeli, egzersizler yapılmalıdır. Bu oluşan zayıflığın giderilmesini sağlayacaktır.